Roefelplaatsen

Al 25 jaar wordt er in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een roefeldag kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Oegstgeest en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken de kinderen al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen, werkzaamheden en hobby's. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij vele honderden bedrijven, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen

Wie komen er roefelen?

De Roefeldag wordt in Oegstgeest gehouden op 3 november 2021. Tijdens deze middag komen groepjes van vier kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool met een volwassen begeleider een klein uurtje bij u roefelen en gaan dan verder naar een andere Roefelplaats.

Wie regelt de Roefeldag?

De Roefeldag wordt georganiseerd vrijwilligers van de Stichting Roefeldag Oegstgeest. U opent de deuren van uw bedrijf of instelling op die dag en u of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kunt u uw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom

- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel;
- een etalagepop aankleden in een winkel;
- bomen snoeien;
- broodjes bakken;
- boeketten maken bij een bloemist;
- dieren verzorgen;
- een schilderij maken, etc.

Publiciteit
De beste reclame? Uw roefelactiviteit! Op onze website www.roefeldag-Oegstgeest.nl wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal regelmatig in de lokale media verschijnen, verwachten wij.

Doet u mee?

Wilt u meedoen als Roefelplaats? Geweldig!! Meld uw bedrijf dan vandaag nog aan door te klikken op de knop 'bedrijf aanmelden'. Wij zullen de informatie van uw bedrijf zo spoedig mogelijk verwerken waarna uw bedrijf wordt opgenomen in de lijst met Roefelplaatsen.

Vrienden van het Roefelen
Deelnemen aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Bedrijven, scholen en particulieren die het roefelen een warm hart toedragen nodigen wij daarnaast van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden.

Graag tot ziens op de Roefeldag!

 

Copyright © 2022 Roefeldag Oegstgeest - - roefeldag-oegstgeest@olympia.nl - 071-5665724 - Alle rechten voorbehouden.